Export management

Een bedrijf dat in aanraking komt met export wordt geconfronteerd met de leuke- en minder leuke aspecten daarvan. Natuurlijk biedt het kansen. Een nieuwe markt zorgt voor omzet- en winstgroei mogelijkheden. Het draagt bij aan uw ‘brand’ en zorgt voor een grotere en daarmee vaak stabielere afzetmarkt.

Maar exporteren vereist ook een strategie, het hebben van een lange termijnvisie en toewijding. Exporteren gaat niet vanzelf en kan soms uitlopen op niets dan verloren tijd en geld.

Bij het bepalen van uw exportstrategie is een belangrijk onderdeel uw marktbewerking. Gaat u zelf pionieren en een kantoor of showroom openen (direct exporteren) of gaat u op zoek naar een partner om de exportmarkt mee te bewerken (indirect exporteren)? Veel hangt daarbij af van uw onderneming, de industrie waarin u zich bevindt en de omzet- en winstvooruitzichten van de exportmarkt.

Direct exporteren brengt hoge kosten met zich mee en vergt een lange adem speciaal in de opbouw van de exportmarkt. Indirect exporteren vergt relatief weinig investeringen. Bovendien heeft u via uw exportpartner direct toegang tot potentiële afnemers en relevante informatie over de exportmarkt.

Lindner Benelux BV is voor haar toeleveranciers de partner voor het bewerken van de exportmarkt. Onze toeleveranciers bedienen daarmee de exportmarkt Benelux op indirecte wijze.

De markt- en winst vooruitzichten zijn voor onze toeleveranciers dusdanig dat het openen van eigen vestigingen of aanstellen van eigen mensen om de exportmarkt mee te bedienen geen reële mogelijkheid is. Daarnaast zorgt het type product dat zij vervaardigen dat ze de exportmarkt best kunnen bewerken met een intermediair en niet via een distributeur. De producten die ze toeleveren zijn immers klantspecifiek- en op order geproduceerde onderdelen. Het zijn geen standaard componenten die op voorraad kunnen worden gehouden.

Lindner Benelux BV fungeert als intermediair voor haar toeleveranciers en ondersteunt hen bij het ontwikkelen en onderhouden van de exportmarkt Benelux.

Comments are closed.

 • Lindner Benelux BV

  De officiele exportpartner voor:

  Becker, Bock, GHD/Aluconcept,
  KGS, Maderas, Peters, Regnier,
  Schukra en Schultz/Confer.

 • Beursinfo

  Interzum Keulen 5 t/m 8 Mei 2015
 • Contact

  Lindner Benelux BV
  Woudenbergseweg 19-C9
  3707 HW ZEIST
  Nederland
  t. +31 (0) 343 491038
  f. +31 (0) 343 493117
  e. info@lindnerbenelux.nl

Copyright ©2013 Lindner Benelux BV.